Educatieprogramma:
Afval & je omgeving

Onderwerpen zoals (zwerf)afval en de plastic soep zijn actuele thema’s in het onderwijs. Helaas is dit een probleem voor onze natuur en samenleving. Educatie over (zwerf)afval is daarom belangrijk omdat het bijdraagt aan bewustwording, betrokkenheid en motivatie om zwerfafval te verminderen. 

Team Schoon heeft een speciaal educatieprogramma ontwikkeld over (zwerf)afval. Het educatieprogramma biedt twee soorten gastlessen: gastlessen met het thema zwerfafval ‘Zwerfafval’ en gastlessen met het thema afval scheiden ‘Afval scheiden op school’.

Gastles ‘Afval Scheiden op School’

Het verminderen van afval, het goed scheiden van afval en recycling zijn een kleine selectie onderwerpen die terugkomen in de gastles ‘Afval Scheiden op School’. We leren kinderen dat afval waardevolle grondstoffen bevat. Door de vertaalslag te maken van afval naar grondstoffen laten we kinderen inzien dat door goed scheiden afval gerecycled of hergebruikt kan worden.

Na het luisteren, beantwoorden van de vele vragen en het opzuigen van allerlei informatie is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Het kan soms nog best een gepuzzel zijn welke producten in welke afvalbak horen, maar aan het einde van de gastles en de oefeningen hebben alle kinderen het ‘afval scheiden’ onder de knie.

Team schoon Pop Afval & je omgeving 11

Gastles ‘Zwerfafval’

Het doel van deze gastles is om kinderen bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Onderwerpen zoals zwerfafval, afval scheiden, plastic soep en duurzaamheid komen uitgebreid aan bod. De gastlessen en materialen worden volledig verzorgd door onze ervaren en enthousiaste gastdocenten.

Tijdens de interactieve gastlessen wordt er gebruik gemaakt van korte filmpjes en quizvragen. We gaan met de leerlingen naar buiten om zwerfafval op te ruimen voor de Zwerfafval Challenge.

De gastlessen ‘Afval Scheiden op School’ en ‘Zwerfafval’ zijn geschikt voor de onder-, midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en voor de 1e en 2e brugklassen van het voorgezet onderwijs. Het is altijd mogelijk om de gastlessen aan te passen zodat het ook geschikt is voor kleuterklassen bijvoorbeeld. Daarnaast organiseren wij ook projectweken voor het voortgezet onderwijs.

Meer informatie ontvangen over deze gastlessen?

Laat jouw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact met mij op!

Team Schoon Shop

Bestel Afvalscheidingsbakken

Stapelbare afvalemmer groen GFT Team Schoon De Bries

Afvalemmer voor GFT+E

Afvalemmer voor
Oud Papier en Karton

Afvalemmer voor Restafval

Stapelbare afvalemmer oranje PMD Team Schoon De Bries

Afvalemmer voor PMD

Stapelbare afvalemmer voordeelset Team Schoon De Bries

Voordeelset afvalemmers

Team schoon zwerfafval onderwijs gastles

A title

Image Box text

Team schoon Kinderen zwerfafval

A title

Image Box text

A title

Image Box text