Team Schoon zwerfafvapakkers header

ZwerfAfval Pakkers

ZwerfAfval Pakkers zorgen ervoor dat zwerfafval wordt opgeruimd en dat de buurt geen puinhoop wordt. Ga ook aan de slag als ZwerfAfval Pakker!

Irriteer jij je ook zo aan het zwerfafval in jouw buurt? En wil je hier graag iets tegen doen? Dat kan! Ga aan de slag als Zwerfafval Pakker (ook wel ZAP’per of ZAP-vrijwilliger genoemd).  ZAP’pers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen. Zij zorgen ervoor dat het zwerfafval wordt opgeruimd en dat de buurt geen puinhoop wordt.

Als je als ZAP’per aan de slag gaat bepaal je zelf waar, wanneer en hoe vaak je zwerfafval gaat opruimen. Het is gemakkelijk te combineren met het uitlaten van de hond, een wandeling in de pauze of een boswandeling met het gezin. Zwerfafval opruimen is heel makkelijk en bovendien een leuke activiteit voor jong en oud. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond. Je bent lekker in de buitenlucht en in beweging. Win-Win dus!

Scoor jouw opschoonmaterialen!

Zwerfafval opruimen doe je natuurlijk niet met je blote handen… Er zijn verschillende opschoonmaterialen beschikbaar om het jou een stukje makkelijker (én frisser) te maken. De afvalgrijper is jou misschien al wel bekend (ook wel prikstok genoemd). Daarnaast kan ook een afvalzakhouder of zelfs een afvalkar het jou gemakkelijker maken. Een goed paar handschoenen en een veiligheidshesje maken de uitrusting compleet.

Team Schoon zapper

A title

Image Box text

Team Schoon zappers

A title

Image Box text

Teamschoon zap-vrijwilliger

A title

Image Box text

Aan de slag!

Ga jij ook aan de slag als ZwerfAfval Pakker? Scoor dan nu jouw opschoonmaterialen via de webshop.

Naar de webshop

Meld je gratis aan!

Controleer bij jouw gemeente of zij ZwerfAfval Pakkers faciliteert. Meld je aan via de website van jouw gemeente en ontvang gratis opschoonmaterialen.

Team Schoon Shop

Bestel Opschoonmaterialen

Afvalgrijpers in verschillende maten

Afvalgrijper voor Kids

Afvalzakhouders

Veiligheidsvesten Kids & Volwassenen

Voordeelset Kinderen

Voordeelset Volwassenen